Jobbintresserade bjuds in till träff

Mönsterås Artikeln publicerades

Ett 30-tal nya jobb blir det när Södra satsar på ökad produktion vid sågverket i Mönsterås, och på onsdagen bjuder man in till en träff för de som är intresserade av att jobba där.

Som tidningen tidigare har berättat kommer produktionen vid sågverket att öka med 100 000 kubikmeter sågade trävaror på årsbasis.

Det innebär att Södra inför ett tredje skift och därmed skapas också cirka 30 nya arbetstillfällen.

Under onsdagskvällen bjuder man in intresserade till en träff på Hotell Kronobäck i Mönsterås.

Där ska man informera om satsningen och om arbetsplatsen samt vilka yrkesroller som behövs för att genomföra satsningen.

Intresset för att bygga i trä har ökat rejält, inte bara i Sverige och Europa, utan hela världen.

– Vi ser mycket ljust på framtiden då intresset för träbyggnation och dess positiva klimateffekter bara ökar. Under kvällen ser vi fram emot att träffa våra framtida medarbetare för att få med dem på den resan vi är inne i, visa vad vi kan erbjuda dem och öppna upp deras ögon för vår arbetsplats, säger Börje Stamblock som är platschef på Södra Wood Mönsterås.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.