Jakt på vattenläckor inleds på måndag

Timmernabben/Blomstermåla Artikeln publicerades
Under en månad kommer jakten på vattenläckor att pågå.
Foto: Arkivfoto Smålandsposten
Under en månad kommer jakten på vattenläckor att pågå.

Nu gör tekniska kontoret en större insats för att leta efter vattenläckor.

På måndag startar jakten som är förlagd till Blomstermåla och Timmernabben. Under en månads tid kommer personalen på VA-avdelningen att arbeta med detta.

Det innebär att personalen kommer att röra sig runt i bostadsområdena på dessa orter och göra kontroller av ventiler i gatumark och vid tomtgränser. Det här kan förekomma även nattetid.

Den här intensifierade insatsen görs för att man ska kunna hitta och minska läckage från vattenledningsnätet. Om det är så att man som boende misstänker att det förekommer en vattenläcka så kan man själv kontakta kommunens VA-avdelning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.