Idrottsplatsen blir social plats för hela familjen

Mönsterås Artikeln publicerades

Idrottsplatserna har fått konkurrens från tv-utbud, sociala medier och minskat intresse för föreningsliv, men nu görs försök att väcka liv i publikintresset.

Det är Mönsterås GIF som åter vill göra idrottsplatsen i Mönsterås till en viktig knutpunkt där folk möts. Föreningen har en blomstrande ungdomsverksamhet med engagerade ungdomsledare.

– Vi har en vision om att det är platsen där våra ungdomar tillsammans med syskon, föräldrar, mor- och farföräldrar ska samlas igen, förklarar Fredric Reffel, evenemangsansvarig i föreningen.

Ett led i detta blir ett större matcharrangemang som riktar sig till hela familjen på lördag, då det är årets derby mellan Mönsterås och Timmernabben. Det blir fritt inträde till det som man hoppas ska bli en riktig familjefest.

Förutom fotboll blir det hoppborg, ansiktsmålning, gratis glass till barnen och annat.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.