Lindsdalsbloggen

Olympic Day, Kung Davidsson och vem har Bosse P hållhake på?

Lindsdalsbloggen Artikeln publicerades

Drabbningen mellan Smedby AIS och IFK Berga blev lika tuff och tät som jag trodde. Matchen slutade 1-1. Jag snackade med min släkting, Robin Lönn, efter matchen och han gav mig en bild av hur det sett ut. Jag messade även med Bergas fina ytterspringare P.Rydasp efteråt och han gav mig en lite annorlunda bild av matchen. Så det är svårt för mig att säga något om det var rättvist eller ej. Men det verkar som att Smedby hade mycket boll utan att skapa alltför mycket. Berga hade spelat ett bra försvarsspel.

Jag var lite småsugen på att slänga in en etta på oddset på Smedby. Ettan stod dock alldeles för lågt så jag chansade på krysset som stod i över 5 (!) gånger pengarna. Jag körde en dubbel och la till kryss på Bergkvara mot Höör. Den matchen slutade 0-0 och jag satte dubbeln till 22 ggr pengarna. Gott!

Jag missade tyvärr den matchförberedande träningen i morse. Jag var iväg på ett studiebesök med Smålandsidrotten på Olympic Day i Oskarshamn. Detta är ett riktigt bra projekt (www.olympicday.se). Vi på Smålandsidrotten är en av arrangörerna och vi anordnar detta i Kalmar/Öland i september. Jag och Lucas Nilsson, den gamle DIF- och KFF-legenden, är ansvariga för detta på vårt kontor. Det var nyttigt för oss att se hur det fungerade i Oskarshamn.

Olympic Day ägde idag rum på bland annat Oskarshamns AIK:s hemmaplan. De har konstgräs likt oss i Lindsdal. Vår konstgräsplan är bedrövlig. Deras var nog ännu sämre. Jag hoppas att dessa mattor byts ut efter säsongen. Våra kroppar slits enormt mycket på dessa undermåliga planer.

Imorgon klockan 17.00 tar vi alltså emot Ljungby IF. Vi ställer upp i formationen 4-3-3 och jag startar till höger i anfallet. En lite annorlunda roll för mig. Jag trivs bäst och är mest van att hålla till som central mittfältare. Det var några år sedan som jag lirade i en offensiv kantroll. Men jag ska göra mitt bästa och jag vänjer mig säkert vid positionen ju mer jag spelar där. I och med att jag har en offensiv roll är ett av mina mål under matchen att komma till mycket avslut. Jag har ett rätt hyfsat skott så det tänkte jag försöka utnyttja. Jag borde nätat i förra matchen. Tyvärr bommade jag. Imorgon hoppas jag sätta dit den.

Jag var förut hemma hos föräldrarna och kollade på FA-cupfinalen mellan Chelsea och Liverpool. En match som Chelsea vann med 2-1. De har räddat upp sin säsong riktigt bra. För några månader sedan såg det ut som en fiaskosäsong för Chelsea.

Jag var nära på att stänga av matchen. Bosse P kommenterade. Han är bedrövlig. Att han får sitta i CL-studion samt kommentera matcher av denna dignitet är en gåta. Jag undrar vem han har hållhake på inom Viasat. Det kan inte vara många i Sverige som tycker att han är vass.

Ikväll blev det sen middag. En middag som bestod av fläskfilé, rotfrukter (rödbetor, morötter och palsternackor) i ugn, gorgonzolasås och en fin mozzarellasallad. Perfekt dagen innan match.

Gott! Där vann Sverige hockeyn och min trippel satt (Chelsea, Vimmerby och Sverige). Jag får tacka Kung Davidsson på Tobaksboden för trippeln då han tryckte lite extra för Sverige och Chelsea vilket gjorde att jag valde dem.

/ Johan Israelsson