Annons

Olof Palme i centrum när Anton Berg romandebuterar

Anton Berg romandebuterar. Den 6 november släpps De aderton. ”Gillar man de radiodokumentärer jag gjort kommer man känna igen sig”, säger Anton Berg till TT.
Litteratur • Publicerad 13 juni 2018
Anton Berg från Figeholm romandebuterar.
Anton Berg från Figeholm romandebuterar.

Anton Berg, som kommer från Figeholm strax norr om Oskarshamn, har gjort sig känd som en av Sveriges främsta dokumentärjournalister och har flera gånger prisats för P3 Dokumentär. Han ligger också bakom podcasten Spår, vars granskning ledde till att livstidsdömde Kaj Linna till slut friades.

Nu ger sig Berg, som även bland annat ledde Sommartoppen under många år, in på författarbanan. De aderton är en spänningsroman som knyter samman sekler och dess mörka händelser”.

Annons

Huvudperson är radiojournalisten Axel Sköld som vid efterforskningar inför en dokumentär snubblar över ett märkligt samband. En och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall – mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka.

– Den här boken har jag funderat på under tio års tid och pusselbitar har uppenbarat sig varje gång jag suttit i arkiv och grävt till olika dokumentärer. Det har varit oerhört roligt att få skriva ihop en fantasi baserat på detta och ska bli väldigt spännande att få visa detta för läsarna, säger Anton Berg till TT.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons