Annons

Kalmarsalen jagar ny chef: ”Jätteviktig post för kulturutbudet”

Kalmarsalen har haft ett rekordår. Nu slutar verksamhetsansvarige Tobias Johansson. Jakten på en ersättare är redan i gång. ”Det är en jätteviktig post för oss, för Kalmar och för kulturutbudet i hela regionen”.
Kultur • Publicerad 19 april 2018
Kalmarsalen
Kalmarsalen

Det säger Johan Frick. Han är regionchef på CA Fastigheter, som äger och driver Kalmarsalen.

Tobias Johansson tillträdde så sent som för ett drygt år sedan. Under hans ledning har Kalmarsalen haft en stark utveckling både sett till publiktillströmning och antal, bredd och storlek på evenemang.

Annons

– Jag tror att det är Kalmarsalens bästa år någonsin, säger Johansson, som nu ska bli klubbchef i nyblivna division 1-hockeylaget Kalmar HC.

Rekryteringen av ny verksamhetsansvarig är redan i full gång och sköts av ett externt rekryteringsföretag.

– Det är så klart olyckligt att Tobias slutar redan nu. Han har definitivt gjort ett bra jobb. Kalmarsalen bygger på långcykliga affärer och relationer och vi får inte tappa momentum nu, säger Johan Frick.

Vad är det för person ni söker?

– Jag vill inte gå in på det exakt, men rekryteringsföretaget har fått en specifikation med vad vi vill ha. Att vara verksamhetsansvarig för Kalmarsalen är en jätteviktig post för oss, för Kalmar och för kulturutbudet i hela regionen, säger Johan Frick.

Tobias Johansson är mer öppen med hur han vill att hans ersättare ska vara.

– Jag vill se en person som vågar gå sina egna vägar och inte fastnar i gamla hjulspår. Någon som vågar utveckla och ta ut svängarna. Det behövs ett nytänk för att Kalmarsalen ska fortsätta ligga i framkant, säger Tobias Johansson.

– Sedan är det viktigt att arbeta tätt tillsammans med näringslivet och vara ödmjuk. Kalmar är inte tillräckligt stort på egen hand, utan måste jobba för att göra Kalmarsalen till hela regionens mötesplats.

Tobias Johansson slutar senast den 10 juli och ska bli ny klubbchef i Kalmar HC.

– Det var inget lätt beslut och det är blandade känslor. Jag har trivts jättebra, har alltid stannat länge på mina arbetsplatser och hade sett fram emot att fortsätta länge. Men Kalmar HC betydde för mycket för mig när jag fick chansen att arbeta heltid med hockeyn.

Annons

Hur ser du på din tid på Kalmarsalen?

– Det jag är mest stolt över är att vi har breddat utbudet och nått helt nya målgrupper. Sedan är jag glad över att jag varit med och fått ihop personalen, det är ett starkt lag som jobbar här i dag.

Tobias Johansson.
Tobias Johansson.Foto: SUVAD MRKONJIC
Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons