Annons

Folk gick till stöd för Sara Danius i Borgholm

Cirka 30 personer slöt upp i manifestationen En promenad i knytblus till stöd för Sara Danius i Borgholm. ”Det blev fin stund, trots att det är känslor som ilska och frustration i botten”, säger Anna Thoor, en av arrangörerna.
Borgholm • Publicerad 19 april 2018
Promenaden i knytblus.
Promenaden i knytblus.Foto: Anna Thoor

Samtidigt med Svenska Akademiens torsdagssammanträde genomfördes en stor manifestation på Stortorget strax intill Börshuset i Stockholm. Deltagarna visade sitt stöd för Sara Danius genom att bära knytblus.

Liknande manifestationer genomfördes samtidigt på flera andra ställen i landet, bland annat i Borgholm där Svenska Akademien har sitt sommarviste, Hvita villan. Manifestationen En promenad i knytblus till stöd för Sara Danius inleddes kl 17 på torsdagseftermiddagen då deltagarna samlades på torget i Borgholm, iförda knytblus eller scarf/halsduk. Därefter promenerade alla till Hvita villan tillsammans.

Annons

Initiativtagarna till manifestationen, Anna Thoor och Sofia Sundberg, var nöjda med uppslutningen.

Anna Thoor och hunden Samba inväntade deltagarna på Borgholms torg.
Anna Thoor och hunden Samba inväntade deltagarna på Borgholms torg.Foto: Maria Alåsen

– Vi var mellan 25 och 30 personer och det var mer än jag vågade hoppas på innan, säger Anna Thoor efteråt och fortsätter:

– Det blev en fin stund trots att det är känslor som ilska och frustration i botten. Jag hoppas att det som händer i Svenska Akademien är ett tecken på att det unkna äntligen vädras ut och att det som är ruttet försvinner. Vi vill visa vårt stöd för Sara Danius men manifestationerna är större än så. Det håller på att hända saker för jämlikheten, med me too-rörelsen och annat. Det känns hoppfullt.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons