Annons

Farmen-Stefan topp tre – slåss om halv miljon kronor

Årets upplaga av Farmen går in på den absoluta slutspurten.
Efter torsdagens avsnitt är tre deltagare kvar i tävlingen.
En av dem är Stefan Eriksson från Mönsterås som har chansen att kamma hem en halv miljon kronor.
Nöje • Publicerad 15 mars 2018
Stefan Eriksson kan fortfarande kamma hem en halv miljon kronor i Farmen,
Stefan Eriksson kan fortfarande kamma hem en halv miljon kronor i Farmen,Foto: Linus Hallsenius

I det näst sista avsnittet av Farmen 2018 tvingades de återstående farmarna – Stefan Eriksson, Helena Hedqvist, Alexandra Louthander och Jean-Pierre Marques – göra upp i en tvekamp.

Men den här gången handlade det i första hand inte om att vinna. Den här gången handlade det om att inte komma sist och därmed åka ut ur tävlingen.

Annons

Tvekampen bestod av tio frågor som knöt an till livet på Farmen. Rätt svar gav en poäng. Här kom också amuletterna som deltagarna samlat på sig under tävlingens gång till användning. En amulett omvandlades till en poäng.

Det innebar att Alexandra Louthander stod på tre poäng innan tvekampen ens hade börjat. Stefan Eriksson och Helena Hedqvist hade samlat ihop till två poäng och Jean-Pierre Marques hade en.

Efter några frågor var försprånget till de andra redan för stort för att Jean-Pierre Marques skulle ha en chans att hämta in det.

Han stannade på tre poäng, föll på målsnöret och fick lämna tävlingen inför det stundande finalavsnittet.

– Jag är jättenöjd med min resa, säger Jean-Pierre Marques i programmet.

– Jag är tydligen ingen Farmen-kung, jag har blivit avsatt.

Inför det sista avsnittet – finalavsnittet där allting ska avgöras – är tre deltagare kvar: Stefan Eriksson, Helena Hedqvist och Alexandra Louthander.

En av dem går hem en halv miljon kronor rikare.

Anton LernstålSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons