Annons

Bullet For My Valentine ställer in - Refused ersätter

Metalbandet Bullet For My Valentine ställer in sin spelning på Borgholm Brinner, men istället gästspelar hardcore-bandet Refused, meddelar Live Nation. Waelsarna ställer in av "personliga skäl" skriver arrangören.
Borgholm. • Publicerad 9 juli 2018 • Uppdaterad 10 juli 2018
Matthew Tuck, sångar i Bullet For My Valentine.
Matthew Tuck, sångar i Bullet For My Valentine.Foto: Janos Marjai

”Vi är givetvis ledsna över detta men vi är glada att kunna presentera ett av Sveriges mest inflytelserika band någonsin – Refused – som ersättare på sommarens festival!”, skriver Live Nation vidare i pressmeddelandet.

Den 27-28 är det dags för n Flames-initiativet Borgholm brinner och Umåebandet Refused blir alltså tvådagarsfestivalens nya akt.

Refused kommer till Borgholm brinner i juli.
Refused kommer till Borgholm brinner i juli.Foto: Lars Just
Annons

Refused bildades i början av 1990-talet och splittrades 1998, strax efter utgivningen av albumet The shape of punk to come. Skivan blev med tiden hyllad som ett mästerverk av alla från Tom Morello i Rage Against the Machine till Kirk Hammett i Metallica. Refused återförenades 2012 och gav 2015 ut albumet Freedom.

”Med en ständig vilja att utvecklas och återuppfinna sig själva och sin musik har Refused förblivit ett av Sveriges viktigaste band, likväl som en storslagen och explosiv liveupplevelse som kväll efter kväll når nya höjder.” skriver Live Nation.

Klara för festivalen är även In Flames, Satyricon, Dark Tranquillity, Raised Fist, Danko Jones, Comeback Kid, Graveyard och Tribulation.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons