Kultur

Borgholms Blues & Rock Festival fyller på programmet till sommarens festival

MUSIK Artikeln publicerades
Mr Bo And The Voodooers hyllades av Barometern-OT:s recensent när de gästade Söderport i Kalmar. I sommar ger de en konsert i Borgholm.
Foto: Henrik Wennesund
Mr Bo And The Voodooers hyllades av Barometern-OT:s recensent när de gästade Söderport i Kalmar. I sommar ger de en konsert i Borgholm.

Mr Bo & The Voodooers och Eric's Bluesband är klara för Borgholms Blues & Rock Festival.

Borgholms Blues & Rock Festival arrangeras den 3 och 4 augusti. Sedan tidigare är bland andra rockartisten Mats Ronander, Bluesettes från Mönsterås, Julia and The Basement Tapes och Hurley & The Blue Dots klara för festivalen. Nu släpper festivalen två nya akter.

Den 3 augusti gästar bluesartisten Eric Hansson, från Stockholm, festivalen med sitt Eric's Bluesband med basisten Surjo Benigh som spelat med bland andra Ulf Lundell i många år. Dagen efter, den 4 augusti, ställer sig kvartetten Mr Bo And The Voodooers på scen. De är kända för sin flyhänta gitarrblues. Bandets konsert på Söderport i Kalmar i april fick fyra fjädrar av Barometern-OT:s recensent Henrik Wennesund.

”Mr Bo har en styrka i sin kraftfulla röst som spänner från en lätt hes och mörk whiskyröst till en kraftig gospel-pipa, och hans gitarrspel går inte heller av för hackor”, skrev Barometerns recensent om konserten.