Kultur & Nöje

Lasse Holm tillbaka i Diggiloo

Stockholm/Borgholm Artikeln publicerades
Foto:Karl Johan Larsson

Tre år utan Diggiloo blev det för Lasse Holm. I sommar är han tillbaka och showens utomhuspremiär äger rum på Öland.

För fyra år sedan berättade Diggilooshowens grundare Lasse Holm att efter tioårsjubileet som firades 2012 skulle han lämna showen. "Jag vill sluta på topp", sa han. Med efter tre års turnépaus är den 72-åriga underhållaren till sommaren en del av showen igen.

– Jag säger som BB King sa, vad ska jag annars göra? Gå och fiska? Såga och snickra har jag slutat med, nu vet jag var jag hör hemma.

På turnén har Lasse Holm med sig Ace Wilder, Thomas Di Leva, Linda Bengtzing, Per Andersson, Medina, Oscar Zia, Jessica Andersson, Linda Pritchard, Magnus Carlsson och trumpetsolisten Magnus Johansson. Det blir först en inomhuspremiär, i Göteborg, den 18 juni. Premiären för utomhusshowerna äger sedan rum på idrottsplatsen i Borgholm den 1 juli.

Platsen för inomhusshowen är The Theatre i Gothia Towers i Göteborg.

– När jag såg Joe Laberos show på The Theatre fick jag en idé att pröva Diggiloo inomhus och se vad det leder till med ljuseffekter, bildskärmar och modern inomhusteknik. The Theatre är inte bara den modernaste konsertarenan i Sverige, det är den häftigaste också, säger Lasse Holm.

Fakta

Diggiloo

Årets artister: Lasse Holm, Ace Wilder, Thomas Di Leva, Linda Bengtzing, Per Andersson, Medina, Oscar Zia, Jessica Andersson, Linda Pritchard, Magnus Carlsson och trumpetsolisten Magnus Johansson.

Var och när: Idrottsplatsen i Borgholm den 1 juli 2016.

Historia: Premiärshowen 2003 framfördes enbart i Båstad. Därefter spreds showkonceptet över hela Sverige. Hittills har över en miljon besökare sett Diggiloo live.

Visa mer...