Vinterpris som sprider studieglädje

Kalmar Artikeln publicerades
Mamo Aslanyan tar emot klass 8C:s prischeck på 10 000 kronor. De är den åttondeklass som har höjt sina meritvärden mest på ett år.
Foto:Emma Arenius
Mamo Aslanyan tar emot klass 8C:s prischeck på 10 000 kronor. De är den åttondeklass som har höjt sina meritvärden mest på ett år.

Överraskning och jubel - när klasserna som får barn- och ungdomsnämndens Vinterpris på 10 000 kronor är det äkta glädje som bubblar i klassrummen.

Det är andra året som priset delas ut och på fredagen åkte Mats Linde, förvaltningschef, och Lars Johansson (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, på turné med prischeckarna till sex olika klasser från 6:an till 9:an. Men det blev bara tre stopp. Funkaboskolan lyckades med att få hela fyra priser.

I klass 8 C, som är den klass som lyckats förbättra sina meritvärden mest i sin årskurs, gick glädjen inte att ta miste på. Framgångsreceptet är enkelt.

– Vi har peppat varandra i klassen. Vi har försökt att bli bättre. Det är kul när det lyckas, säger Antonia Rohr, elev.

Övriga klasser som fick priset på 10 000 kronor var Funkaboskolans 9B för bästa förbättring, 8D, bästa meritvärde och 7B, bästa meritvärde. Klass 6B på Falkenbergsskolan fick pris för bästa meritvärde, och 9 A på Vasaskolan hade bästa meritvärde.

Priset är tänkt att inspirera Kalmar kommuns elever till bättre prestationer. Pengarna får användas till en studieresa eller något annat med anknytning till skolan.