”Vi pratar inte motorer, oljor eller däck”

Öland Artikeln publicerades
– Vi har en härlig stämning, vi har högt i tak så att vi tål lite slängar, säger Annica Furudahl, som leder kvinnorna i BMW-klubben.
Foto:Jonatan Bergöö
– Vi har en härlig stämning, vi har högt i tak så att vi tål lite slängar, säger Annica Furudahl, som leder kvinnorna i BMW-klubben.

Annica Furudahl leder MCQ, kvinnorna i BMW-klubben.

– Det är som fågelkvitter i Ottenby när vi träffas, säger hon.

Annica Furudahl bor i byn Fåglasjö mellan Vissefjärda och Eringsboda. Hon har åkt motorcykel i många år och ansvarar för MCQ, kvinnornas del i BMW-klubben. BMW-klubbens årsträff var i år förlagd till Öland. Vi följde med 15 tjejer på en motorcykeltur över den vackra ön.

– Årsträffen är till för att medlemmarna ska träffas utbyte med varandra, bygga kompisrelationer och relationer mellan distrikten. Vi är flera distrikt och de som rest längst kommer från långt upp i Norrbotten, säger Annica Furudahl.

Måste man köra BMW för att få vara med?

– Absolut inte. I början var det en märkesklubb, i dag är alla lika hjärtligt välkomna som tycker om att köra motorcykel.

Hojarna glider fram över Alvaret, då och då stannar tjejerna för intag av mat eller fika. Stämningen är hög.

– Vi har en härlig stämning, vi har högt i tak så att vi tål lite slängar. Det ska vara trevligt och lätt att träffas, säger Annica Furudahl.