Småpojkar stör konståkarnas träning: ”Väldigt grova ord”

Kalmar Artikeln publicerades

I flera veckor har ett antal pojkar mellan tio och tolv år stört tonårstjejernas uppvärmning i ishallens foajé.

Innan tjejerna går ut på isen på tisdagar värmer de upp i ishallens foajé. Tjejerna är mellan 15 och 18 år och de betydligt yngre pojkarna lyssnar inte på tillsägelser.

– I början skrek de och öppnade dörren så att det blev kallt och var allmänt jobbiga. Vi sa till vaktmästaren eftersom de förstörde dörren så att den fastnade. Men de bara skrattade, säger Annie Johansson, som är tränare i Kalmar konståkningsklubb.

På senaste träningen gick det ett steg längre. Då ska pojkarna ha gestikulerat och sagt grova ord som konståkarna klassar som sexuella trakasserier.

– Det var väldigt grova ord. Vi försökte ignorera dem eftersom vi har förstått att det inte hjälper att säga till dem.

Konståkningsklubben har varit i kontakt med polisen.

– Deras rekommendation var att om det händer igen så ska vi göra en polisanmälan. Föreningen har varit i kontakt med kommunen, Smålandsidrotten och vaktmästarna också, säger Annie Johansson.

Hon menar att tjejerna som tränar på tisdagar klarar sig ganska bra, men att pojkarna stör och att det är oroväckande.

– De är så små. Det är extremt tråkigt, jag vet inte var de har fått det ifrån, de visar ingen respekt för någon, säger Annie Johansson.

Föreningen har skickat ut ett brev där de uppmanar sina medlemmar att kontakta vaktmästarna i sporthallen eller ishallen om det händer igen. Det framgår också att kommunen och vaktmästarna ska försöka reda ut vilka pojkarna är. Smålandsidrotten ska också vara beredda att hjälpa till om det krävs. Ingen på plats har känt igen någon av pojkarna.

– Vi som har varit där är så pass stora att vi inte har tagit åt oss, men det är oroande om de skulle gå på de mindre tjejerna som kanske tar åt sig mer.