Skyfall översvämmade Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades

Det kraftiga skyfallet som kom under natten och onsdagsförmiddagen orsakade översvämningar. Centralorten i Kalmar har drabbats värst uppger Kalmar vatten. Ända från Berga till södra centralorten.

– Vi har tre spolbilar ute och alla andra har avbrutit det ordinarie arbetet, säger Harald Persson, avdelningsansvarig Vatten på Kalmar vatten.

Även räddningstjänsten har fått rycka ut till flera platser. Vid 10:16 larmades räddningstjänsten till Luddes frisörsalong på Väpnaregatan om en översvämning.

Och vid 10:23 kom ett larm om att det rinner vatten till källaren i Calmar Stadshotell. Även en byggnad på Fiskaregatan i Kalmar har drabbats av översvämning.

Vid 11:04 kom det ett larm om att Köpcentret Hansa City också drabbats av att det kommer in vatten i byggnader.

– Det är mycket folk som ringer, både privata och andra lokaler är drabbade, berättar Harald Persson.

Problemen med översvämningarna kommer att fortsätta hela dagen.
– Som jag förstår det kommer vädret att upphöra, men det finns en eftersläpning som gör att det tar tid för vattnet att försvinna. Så problemen kan komma även när regnet är över, säger Harald Persson.

Många har drabbats av översvämningarna.
– Det gäller att vara uppfinningsrik och täta så gott man kan, med plast och sand. Men ofta går det så fort att det är för sent, säger Harald Persson.

Har du drabbats av översvämningarna? Har du bilder? Mejla gärna oss på tips@barometern.se eller ring 0480-180 18.