Skisser ska presenteras över nya Fredrikskans

Kalmar Artikeln publicerades

Den 6 december kommer tre arkitektförslag över nya Fredriksskans att presenteras för kommunstyrelsens arbetsutskott. Det meddelade kultur- och fritidsnämndens ordförande Birgitta Axelsson (v) på fredagen.

Den arbetsgrupp, ledd av fastighetschefen Ola Johansson, som tillsats för att utreda Fredriksskans framtid har anlitat tre arkitekter som var och en ska skissa på tänkbara lösningar till en ny arena som både tillfredställer Kalmar FF:s kravspecifikation och Kalmar AIK: s önskemål. I direktiven till arkiteekterna ingår även att beakta gymnasieförbundets, det vill säga skolidrottens verksamhet.
I arbetsgruppen ingår, förutom Ola Johansson, Bo Eklinder, chef kultur- och fritidsförvaltningen, samt representanter från samhällsbyggnadskontoret och gata- och parkkontoret.
Kalmar FF vill ha en arena med 4000 sittplatser under tak på vardera långsidan samt kortsidesläktare som kan ta 2000 stående åskådare vardera, alternativt 1000 sittande på varje kortsida. Dessutom har Kalmar FF önskemål om vipploger, restaurang samt att arenan byggs på ett sätt som ger möjlighet till annan komersiell verksamhet, exempelvis konserter, enligt Bo Eklinder.
Före den 6 december ska även ett möte hållas med referensgruppen för Fredriksskans där Kalmar FF, Kalmar AIK och Gymnasieförbundet är representerat.
Läs mer i morgondagens tidning.