Sara Dahlström från Kalmar är Årets nätängel: ”En förebild”

Stockholm Artikeln publicerades
Sara Dahlström korades till Årets Nätängel 2017.
Sara Dahlström korades till Årets Nätängel 2017.

Sara Dahlström från Kalmar är Årets nätängel.

På torsdagen prisades hon på Årets nätängel-galan i Stockholm.

Barometern har tidigare berättat att Sara Dahlström var en av de nominerade till priset Årets nätängel.

Sara Dahlström kommer från Kalmar men bor numera i Växjö. Hon jobbar som chefredaktör på träningssajten Hälsa & Fitness där hon bland annat driver bloggen Fitnessfeministen.

– Sarah är en förebild för oss alla. Hon tar alltid fajten och hon tar den alltid på ett schysst sätt. Dessutom kräver hon av sina följare att de gör detsamma, vilket är en egenskap vi imponeras enormt av, säger PA Prabert, juryordförande i Årets Nätängel.

Priset Årets nätängel, som har delats ut av försäkringsbolaget Mysafety och sajten Nyheter24 sedan 2015, tilldelas någon som motverkar näthat och bidrar till att nätet blir en tryggare och trevligare plats.

Sara Dahlström är Årets nätängel.
Sara Dahlström är Årets nätängel.

I samma kategori som Sara var Diego Martinez, Stina Wollter och Helena Mayer nominerade.

På torsdagens gala stod det klart att Sara Dahlström vann kategorin och därmed kammade hem 50 000 kronor.

Fakta

Motiveringen

”Oavsett om hon bjuder på dans eller tyngdlyftning är budskapet alltid detsamma: älska dig själv. Som chefredaktör på Hälsa & Fitness och med bilder på sig själv i sociala medier är hon med och sprider en kroppspositivism som minst sagt smittar av sig. Hon vägrar låta sig tystas av kroppskritiker och kräver av sina följare att hålla en bättre ton än hatarna i diskussioner. En strongwoman som inte tar skit från någon, men lyfter skrot bättre än många.”

Visa mer...