Så blir H&M:s jättesatsning i Baronen

Kalmar Artikeln publicerades

Före jul öppnar köpcentret Baronens största etablering någonsin. Då slår H&M upp en fullkonceptbutik på drygt 2 500 kvadratmeter.

Barometern har tidigare skrivit om att klädjätten H&M ska öppna en Home-butik i Baronen. Nu är den nyheten bekräftad – med det tillägget att butiken blir en så kallad fullkonceptbutik med både Homeprodukter och kläder.

– Det är mycket ovanligt att H&M öppnar en butik av den här storleken utanför storstäderna. Det blir en ankaretablering för oss som gör att Baronen får den butiksmagnet som vi letat efter. Detta har varit vår strategi från början, säger Jan-Christer Nilsson från P & E Fastighetspartner.

H&M kommer därmed stänga butiken i gallerian Kvasten som därmed tappar ytterligare en etablering.

H&M:s flytt till Baronen gör att några befintliga butiker, som Gina Tricot, Scorett och Ricoh, kommer att omlokaliseras i centret.

– Vi håller på med arbetet att forma det kommande butikscentrat som ska bli centrat i Kalmars centrumhandel. Vi har gjort omstruktureringar och räknar med att kunna presentera flera nyetableringar inom kort. Vi har klart med hyresgäster i alla lokaler utom 62 kvadratmeter – men tyvärr kan vi inte kommunicera detta ännu, säger Jan-Christer Nilsson.

Klart är dock att Elgiganten öppnar en mobilbutik i Baronen. Elgiganten i Hansa City kommer dock inte att beröras.

– Elgiganten phone blir bra med tanke på universitetet, säger Jan-Christer Nilsson.