Politiker portas från stadsfesten

Kalmar Artikeln publicerades

Politik förbjuds på stadsfesten. Med mindre än två månader kvar till valet stängs partierna ute från ett av Kalmars största evenemang med mängder av potentiella väljare.

Under Kalmar marknad förra helgen fanns det en bred uppslutning av politiska partier. De såg sin chans att marknadsföra sitt budskap till så många människor som möjligt.
Nästa helg är det ett ännu större arrangemang, stadsfesten. Då förbjuds alla politiska partier.
– Först blev jag förvånad och sedan förbannad. Det är sådana här arrangemang vi måste lyfta från att bara vara kommersiella. Det har blivit en tendens i samhället att man ska smussla med sina åsikter, det är oroväckande, säger Allan Johansson (S).
Allan Johansson menar att man smutskastar politiken, när inte frågor får diskuteras öppet, i synnerhet nu i valtider.
– Vi måste värna om frihet till olikhet, säger han. Det här beslutet kan ses som att ideologier, politik och debatt är fult.
Den som är ansvarig för beslutet är Åke Andersson, vd på Destination Kalmar. Att plocka bort politiken från stadsfesten bestämdes redan för fyra år sedan, säger han.
– Då ställde jag frågan lite försiktigt om det var okej att de under tre dagar höll sig ifrån stadsfesten. Det var inga som hade några invändningar emot det. Jag tycker det är en bra linje, säger han.
Åke Andersson säger också att många av de ytor som politiska partier ville boka redan var upptagna.