Polisen: Inte första gången jacktjuven slår till

Kalmar Artikeln publicerades

Mannen greps efter att ha knipsat bort larmet från en jacka och tagit med sig den ut ur butiken. Detta har han gjort flera gånger tidigare, berättar polisen.

I går skrev vi om en man som greps för att ha stulit en jacka för 4 000 kronor från Intersportbutiken i Giraffens köpcentrum. Han misstänks också för våldsamt motstånd vid gripandet.

Polisen berättar nu om tillvägagångssättet - och att samme man 30-årsåldern har gjort samma sak tidigare.

– Han har knipsat bort larmet med en avbitartång. Han är känd av oss sen tidigare för liknande grejer. Två gånger tidigare har vi tagit honom för just stöld av jackor, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Dessa stölder ska ha skett på Intersport i Baronen och på Stadium i Kvastens köpcentrum. Mannen är dessutom misstänkt för fler brott, enligt polisen.

– Det är samma killen som övernattade i båtar på Ölandskajen. Så han varit inblandad i en del brott på höstkanten i Kalmar.

De två båtincidenterna skedde i september och rubriceras som hemfridsbrott.

– Vid ett av tillfällena reste han sig och sa tack när båtägaren hittades, säger Robert Loeffel.

Mannen är också misstänkt för eget bruk av narkotika.

Efter onsdagens jackstöld släpptes mannen efter förhör, men är fortsatt misstänkt. Inga brott han misstänks för har varit skäl nog för att en åklagare ska anhålla honom. Polisens utredningar pågår för att samla ihop bevis mot den misstänkte.