Nya projektet efter Paul Walker-bilen

KALMAR Artikeln publicerades
Den rosa bilen ska få fler att skänka pengar till cancerforskningen.
Foto:Privat
Den rosa bilen ska få fler att skänka pengar till cancerforskningen.

Hans förra bil, som var en hyllning till avlidna skådespelaren Paul Walker, fick enormt genomslag. Nu har Ola Ericson stylat en ny bil, denna gång till förmån för cancerforskningen.

Förra påsken presenterade Kalmarbon Ola Ericson sin Paul Walker-bil på den stora motormässan på Elmia i Jönköping. Mitsubishin, som var en hyllning till Fast and the Furious-skådisen Walker, blev en nyhet i hela landet.

– Jag har blivit så gammal att jag inte tycker att det är så viktigt med en häftig bil längre, så när jag skulle börja med ett nytt projekt ville jag att det skulle finnas någon djupare mening bakomt, säger Ola Ericson.

När mamman till en av hans bästa vänner drabbades av cancer väcktes idén om att göra något som kunde bidra till cancerforskningen. Bilen, en Audi A4 TS från -99, var Ola Ericsons för tio år sedan. Efter att ha bytt ägare några gånger köpte Ola nyligen tillbaka den.

– Jag har hållit på med den till och från under hela året. Nu är den nästan färdig på utsidan.

Målet är att visa upp den rosa bilen på nästa Elmiamässa i påsk. Ola Ericson har startat en egen insamling till Cancerforskningen där bilen ska fungera som ett dragplåster.

– När jag pratat med folk om bilen känns det som att den kan beröra ännu mer än jag trott från början. Det känns jättebra.

Paul Walker-bilen fick otroligt genomslag, hade du förväntat dig det?

– Nej, det var långt över förväntan, jag blev väldigt förvånad. Jag har vunnit många priser och i somras var jag runt nästan varje helg och ställde ut den. Men att åka runt med den i Kalmar är väl inte så jättekul längre, det känns lite raggigt. Då är det bättre att bara åka hem och ställa den i garaget, säger Ola Ericson och skrattar.