Skolbarn knivhotades av jämnåriga pojkar

KALMAR Artikeln publicerades

Fem barn på en mellanstadieskola i Kalmar kommun hotades med kniv av två jämnåriga pojkar.

Det var på fredagseftermiddagen som det upptäcktes att två pojkar på en mellanstadieskola hade med sig en kniv till skolans område.

Enligt två olika polisanmälningar visade pojkarna upp kniven först för tre jämnåriga barn och senare för ytterligare fyra skolkamrater. Alla de berörda barnen är i 10-12-årsåldern och det hände efter skoltid men på skolans område.

– Jag vet att en kniv ska ha visats upp sedan vet jag inte vad som ska ha sagts i samband med det. Kniven är nu överlämnad till polisen, men jag vet inte vilken typ av kniv det rör sig om, säger Robert Loeffel, polisens presstalesman.

Rektorn på den aktuella skolan blev informerad om händelsen på fredagseftermiddagen efter att det hade hänt.

– Jag blev informerad av min personal. Vi polisanmälde händelsen, men eftersom det inte skedde under skoltid har vi inte vidtagit några disciplinära åtgärder, säger rektorn.

Vet du om det ligger en äldre konflikt till grund för den här händelsen?

– Nej, det vet jag inte.

Hur mår de utsatta barnen?

– Jag har inte pratat med dem om hur de mår utan det är en kommunikation mellan skolpersonal och vårdnadshavare, men vi för alltid en kommunikation med våra vårdnadshavare, säger rektorn.

Vad vill du hälsa till föräldrar som känner sig oroliga för att skicka sina barn till skolan?

– Jag för inte den dialogen via Barometern. Om vårdnadshavare hör av sig direkt till mig pratar jag med dem.

Polisen utreder nu om någon som är över 15 år är inblandad i händelsen. I övrigt är ärendet överlämnat till socialen eftersom det rör sig om så unga barn.

Ärendet rubriceras som brott mot knivlagen och olaga hot.