Kalmars tungviktare rök ihop i tv-studion

Kalmar Artikeln publicerades

Länets politiker slåss allt mer desperat om väljarna. Det visar sig tydligt i Barometern-OT:s tv-sända Valdueller.

Johan Persson (S), Kalmars dominerande politiker, utnämnde tidigt sverigedemokraten Thoralf Alfsson till huvudmotståndare i valet.

När kombattanterna drabbar samman i tv-studion blir det stundtals hårda tag.

– Du blockerar mig, säger Alfsson till Persson.

– Kommunen är plan B för dig, kontrar Persson.

TV-duellen mellan Persson och Alfsson är först ut i en serie valdebatter på vår webb med start i dag, lördag, och till och med tisdag.

Det blev hätsk stämning när Johan Persson (S) och Thoralf Alfsson (SD) möttes i en av Barometern-OT:s valdueller. Jörgen Ström är debattledare.
Foto: Jonatan Bergöö
Det blev hätsk stämning när Johan Persson (S) och Thoralf Alfsson (SD) möttes i en av Barometern-OT:s valdueller. Jörgen Ström är debattledare.

Inom ämnet klimat/miljö möts liberale riksdagskandidaten Mathias Karlsson från Oskarshamn och miljöpartisten Max Troendlé från Kalmar. Här hettar det till rejält runt kärnkraftsfrågan.

Sjukvården är också en stor valfråga. Anders Henriksson (S) och Linda Fleetwood (V) möter Christer Jonsson (C) och Gudrun Brunegård (KD) i en laddad debatt om ökade vårdköer, hyrpersonal och blödande ekonomi.

Även äldrefrågorna har stort fokus i årets valrörelse. Moderata oppositionsrådet i Kalmar, Christina Fosnes, möter Vänsterpartiets förstanamn, Liselotte Ross, i en tuff duell om vinster i välfärden, pensioner och framtidens äldreboenden.

Barometern-OT:s valbevakning:

Här hittar du allt om valet – på en egen sajt

 

TV:

 

Marcus Oscarssons valanalyser:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.