Kalmar varmast i landet

Kalmar län Artikeln publicerades

Toppvädret fortsätter att hålla i sig i Kalmar län. Under måndagen uppmättes den högsta temperaturen på Kalmar flygplats.

Kalmar län fortsätter att hålla sig i toppskikten när det kommer till de varmaste platserna i landet just nu.

Allra varmast på måndagen var det i Kalmar, enligt SMHI. På Kalmar flygplats uppmättes den högsta temperaturen: 28 grader (tidigare angavs 27,2 grader).

Tvåa på listan hamnar Oskarshamn: 27,3 grader, och trea Gladhammar i Västerviks kommun: 26,9 (Se topp tio-listan för måndagen genom att klicka på faktarutan nedan).

I går undrade en läsare hur ni mäter temperaturen – i solen eller skuggan?

– Temperaturen mäter man i skuggan. Termometern ska vara i skugga och det ska vara välventilerat så till exempel inte mot en husvägg där luften står stilla, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

I morgon, tisdag, väntas det enligt prognosen bli 16-23 grader och sol i Kalmar län.

– Temperaturen går ner ett par grader, förmodligen redan till i morgon. I dag har vi varit uppe på 26 grader och i morgon ser det ut att stanna vid 23-24. Det blir ingen drastisk förändring men det blir ändå lite mindre varmt, säger Therese Fougman.

Uppehållsvädret väntas hålla i sig och temperaturen väntas sjunka ytterligare några grader de följande dagarna. Enligt prognosen ser det ut att bli mulet väder och risk för regn på midsommarafton.

– När vi kommer till midsommar ser det i nuläget ut som vi har ett regnväder som drar in över västkusten under morgonen och sprider sig vidare österut. Så under eftermiddagen kvällen kan det bli regn över Kalmar län.

Som vanligt då, klassiskt midsommarväder.

– Ja, precis, det hör väl till lite.

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.

Fakta

Tio varmaste platserna på måndagen

Kalmar Flygplats: 28,0

Oskarshamn: 27,3

Gladhammar: 26,9

Ronneby-Bredåkra: 26,3

Målilla: 26,0

Lund: 25,4

Horn: 25,4

Falsterbo: 24,9

Sturup: 24,9

Kosta Mo: 24,8

Källa: SMHI.se

Visa mer...