”Jag är fortfarande omtumlad”

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:TV4

Marcus Oscarsson, krönikör i Barometern-OT och politisk expert i TV4, fick på måndagen ta emot Begriplighetspriset för sin förmåga att göra politik mer tillgänglig för allmänheten.

1Hur går tankarna efter den här starten på morgonen?

– Alltså...jag är fortfarande omtumlad – och väldigt överraskad. Det trodde jag absolut inte. Men jag är självklart väldigt glad och stolt.

2Du var även nominerad till Kristallen där du till slut fick ge dig mot Mia Parnevik i kategorin Årets tv-personlighet. Är det här priset en liten revansch?

– Jag skulle vilja säga att varje pris har sin ära. Jag var jätteglad bara över att vara nominerad till Kristallen. Det som känns jätteroligt med det här priset är att tittarna har varit med och röstat.

3Varför tror du att du har fått priset?

– Jag brukar säga som Carl Bildt: Låt andra bedöma dina gärningar. Men många har sagt till mig att de normalt sett inte är intresserade av politik, men har blivit det tack vare mig. Politik kan ofta vara personer i grå kostymer som använder svåra ord. Men det behöver inte vara så. Jag hoppas att mitt engagemang och mitt intresse smittar av sig.

– Och sedan tror jag att min småländska dialekt är uppskattad också, att det inte bara är nollåttor i tv-rutan.

4Vad säger du om dina mednominerade som du slog?

– Ja, milde tid... Det är galet. Malena Ernman, Zara Larsson, Hans Rosling... Hans Rosling är ju världsberömd! Alla var värda att vinna.