Styrelse ska ha använt kvinnas kropp för att städa: ”Tar avstånd”

Kalmar Artikeln publicerades

En kvinna i 25-årsåldern har polisanmält att fyra män hållit fast henne och städat ett bord med hennes kropp i samband med en studentföreningsaktivitet.

Studentföreningen hade en aktivitet i en lokal i Kalmar. En ny styrelse hade utsetts och enligt polisanmälan finns en gammal tradition att den tidigare styrelsen ska smutsa ner för att den nya styrelsen ska städa upp. Det var vid städningen som kvinnan användes som städredskap.

Enligt polisanmälan hjälptes fyra män åt att hålla fast kvinnan i armar och ben och använda henne som städredskap på ett bord. Kvinnan ska ha gjort motstånd, sagt att hon inte ville och gjort allt hon kunde för att komma loss. Händelsen är anmäld som olaga tvång och polisen har uppslag om vilka män det rör sig om.

När Barometern når dekanen för den aktuella utbildningen på måndagseftermiddagen har han precis hört talas om att en polisanmälan gjorts.

– Jag fick höra detta från kommunikationsavdelningen och tog en kontakt med studentkåren. Och studentkåren ska leda mig fram till personer att tala med, säger han.

– Detta är naturligtvis helt oacceptabelt. Helt oacceptabelt på alla sätt och vi tar avstånd ifrån det kraftigt naturligtvis.

Dekanen poängterar att aktiviteten inte skett i universitetets regi.

– Men det betyder inte att vi tänker vända ryggen till, vi tänker naturligtvis markera. Studentföreningarna finns ju där för att vi har en utbildning. Därför menar vi ändå att vi behöver signalera vad vi stöder och vad vi absolut inte stöder i deras verksamhet, säger han.

Vad händer nu?

– Jag vill skapa mig en bild av läget till att börja med. Sedan får vi se hur vi går vidare.