Insändare

Skamlig jakt på bilägare

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Carin Janefrid

Ironman kändes i vanlig ordning som en energikick för kommunen som lagt ned ett fantastiskt arbete för att göra Ironman till en publikfest.

Men jag blir såväl undrandes, bedrövad som arg när jag ser hur kommunen resonerar gällande felparkeringar en dag som denna.

Som tidningen uppmärksammat stod mängder av bilar parkerade utanför Fredriksskans, de flesta på gräset mellan arena och väg där de inte utgjorde fara för allmänheten.

Men kommunens förlängda arm i form av parkeringsvakt tog här verkligen tillfället i akt utan någon som helst fingertoppskänsla och lappade varenda bil med bot om femhundra kronor med stöd av paragrafen som förbjuder att stanna eller parkera i terräng på allmän plats.

Ja, korrekt enligt lagboken men oerhört dåligt av kommunen att först inte se till att det finns tillräckligt med parkeringsplatser (det var smockfullt överallt) och därefter sko sig på invånare och gäster.

Riktigt illa och sorgligt att man skickar med hemvändande publik en sista hälsning från Kalmar kommun där den samme lägger hela skulden på bilisterna.

Det kanske i stället borde ha varit kommunen som betalat de felparkerade bilägarna ersättning för omaket att finna plats och få bli upprörda över att kalaset för familjen fick en ännu högre prislapp?

Jag drabbades inte själv men hade varit heligt förbannad om jag hittat den gula avskedshälsningen på min bilruta. Ansvarslöst och klumpigt av kommunen! Det enda rätta vore att stryka samtliga böter och i stället skicka en ursäkt.

Skäms Kalmar kommun!

Tony Dahlberg

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.