Top Fibre i konkurs – 15 jobb i farozonen

Hultsfred Artikeln publicerades

Fiberleverantören Top Fibre AB har försatts i konkurs vid Kalmar tingsrätt. 15 personer riskerar att förlora sina jobb.

Enligt vd:n Per Ljung begärde man sig själv i konkurs på grund av ett storprojekt med fiberdragning på landsbygden utanför Uppsala som inte alls gick som man tänkt sig.

– Beställaren har haft stora problem att betala oss i tid, säger han. Till slut gick det så långt att vi inte orkade längre när antalet inkomna fakturor var fler än de vi fakturerat ut. Det ska ju också finnas pengar till att betala skatter

Per Ljung berättar att 15 personer jobbade inom företaget när konkursen var ett faktum. Elva av dem var stationerade i Hultsfred och fyra i Uppsala.

– Det är tråkigt att tvingas ge personalen så dystra besked. Men vi hade inget val i det läge vi hamnade i.

Top Fibre AB grundades 2007 och har sedan vuxit sakta men säkert varje år. Enligt det senaste tillgängliga bokslutet omsatte bolaget drygt 24 miljoner kronor 2016 och har som mest haft ett 30-tal anställda.

Top Fibre har på senare år fått utmärkelsen Årets Gasellföretag av Dagens Industri men också tagit sig till riksfinalen, efter att ha utsetts till Årets företagare i Kalmar län.

– Vi hoppas kunna gå vidare efter konkursen, säger Per Ljung. Det finns andra projekt inbokade men exakt i vilken bolagsform och hur många av de nu anställda som kan få jobb vet jag inte i dagsläget. Men det känns i alla fall som de stora jobbens tid är över för vår del.

– Vi kommer att gå tillbaka till grunden med mindre specialjobb. Det var så allt startade en gång.