S: ”Där det finns utmaningar finns också stora möjligheter”

Hultsfred Artikeln publicerades
Rosie Folkesson (S).
Rosie Folkesson (S).

Oppositionsrådet Rosie Folkesson (S) är nöjd med att man kunnat vara med och påverka politiska beslut och ser ljust på Hultsfreds framtid.

– Mandatperioden har haft mycket med sig. Vi har fått möjlighet att lära känna nya människor från många länder. Eftersom vi fick statlig ekonomisk hjälp med att täcka kostnader som uppkommit när strömmen av nyanlända var stor har vi en god ekonomi som har gjort det möjligt för vår kommun att expandera. Som oppositionsparti har vi i S haft möjlighet att vara med och diskutera och även påverka beslut som tagits av politiken och vi gläds åt att det går bra för kommunen. S har nått framgång i både stort som smått. Exempelvis kan vi nu kräva kollektivliknande avtal vid offentlig upphandling. Vi har medverkat till äldreboendesatsningen med Riksbyggen och nybyggnationer som gjorts och görs. Vi har avgiftsfri musikskola. Vi har fått motioner bifallna till exempel när det gäller gång- och cykelväg vid slätten. Kulturskola kan vara möjlig i framtiden. Det finns stora utmaningar framöver, inte minst i skolan, men där det finns utmaningar finns det också stora möjligheter och vår kommun har en stor kapacitet, så framtiden ser ljus ut.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.