Mordförsök i Virserum – man allvarligt skadad

Virserum Artikeln publicerades
Polisen har spärrat av ett område i centrum.
Foto: Karolina Nilsson
Polisen har spärrat av ett område i centrum.

Strax efter klockan elva på lördagsförmiddagen larmades flera polispatruller till ett stort bråk i Virserum. När de kom fram hittade de en 40-årig man med en stickskada.

Det ska ha varit flera personer inblandade i bråket, men gärningspersonerna hade lämnat platsen när polisen kom fram. Den stickskadade 40-åringen fördes med ambulans till sjukhus.

Enligt polisen är han allvarligt men inte livshotande skadad.

– Man har lyckats prata med honom på sjukhuset så han är vaken och talbar, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral i Malmö.

En förmodad brottsplats vid korsningen Strandvägen/Storgatan har spärrats av och väg 23 har stängts av. En teknisk undersökning kommer att genomföras under kvällen och när den är klar kommer vägen öppnas för trafik.

Händelsen rubriceras som mordförsök. Vid 14-tiden hade ingen gärningsperson gripits.

– Det som händer just nu är ett ganska intensivt utredningsarbete med att få fram en händelsebeskrivning och pussla ihop en helhetsbild. Är det någon som vet något som kan tänkas ha med händelsen att göra vill vi gärna att de hör av sig till oss på 114 14, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Foto: Carolina Nilsson

På grund av utredningstekniska skäl kommer inga ytterligare detaljer gällande utredningen att släppas under lördagskvällen, meddelar polisen på sin hemsida.

Vid 19-tiden på kvällen var väg 23 fortfarande avstängd. All trafik anvisasdes då att köra via Björneström mot Stenberga.

Polisen har spärrat av väg 23.
Foto: Tommy Nilsson
Polisen har spärrat av väg 23.