Fredrik Nygren

Socialcam, webbföretagens coola kontor och Göteborgsvarvet

Fredrik Nygren Artikeln publicerades

Foto-appen Instagram har nått stora framgångar. Möjligen står appen Socialcam på tur att göra en liknande succéresa. Socialcam kan bäst bekrivas som Instagram baserad på video i stället för bilder. Tyvärr finns Socialcam än så länge bara för iPhone, inte Androidbaserade mobiler.

Den som däremot vill sända video live hänvisas i stället till appen Bambuser.

???

Kreativa företag kräver kreativa miljöer. När några av webbens just nu coolaste företag (Foursquare, Vimeo, Tumblr, Pinterest med flera) visar upp sina kontor för Mashable är det lekfullhet och färgglatt ord som återkommer i beskrivningen av hur dessa företag har utformat sin arbetsmiljö. Spel och fri tillgång till godis är också vanligt.

Kika in och låt dig inspireras.

???

Två veckor kvar till Göteborgsvarvet. Cirka 75 000 anmälda löpare gör sig redo. Bara från Kalmar finns nästan 500 anmälda löpare.
Det är med andra ord hög tid att se över den tekniska utrustningen som ska ta mig runt de 21 kilometrarna. Är det kanske dags att pensionera min GPS-klocka, Garmin Forerunner 305?

Ett par ganska nya modeller från Garmin lockar. För dig som sysslar med triathlon är Forerunner 910XT det självklara valet. Jag sneglar i stället mot Forerunner 610 som är Garmins första GPS-klocka med pekskärm.

Hmm... det suger i köptarmen.

???