Fredrik Nygren

Bad polisen om fortkörningskontroll via Twitter - åkte fast själv

Fredrik Nygren Artikeln publicerades

För ett par dagar sedan berättade jag om polisen som hjälpte en nödställd via Twitter. I dag blev Twitter återigen en länk mellan polisen och allmänheten, en historia som tog en märklig vändning med en stor portion humor.

Henrik Ismarker, fd mångårig medarbetare på Expressen, bad i går Söderortspolisen, @OCSoderort, via Twitter att försöka stävja fortkörandet på en sträcka i Stockholmsområdet. Henrik Ismarker blev bönhörd snabbare än han kunde ana. Redan i morse ordnade polisen en fartkontroll på den önskade sträckan. Polisen tog en fortkörare - Henrik Ismarker. Det kostade honom 2 400 kronor.
– Jag åkte dit, med all rätt. Jag hade kört 42 km i timmen utanför en skola. Pinsamt, dumt och en bra läxa, berättar Henrik Ismarker på sin egen blogg.

???

Efter gårdagens inlägg om det nya sociala nätverket Pinterest, en tjänst där användarna delar bilder med varandra, fick jag ett par reaktioner från er läsare. Jag var medveten om att det riktats kritik mot tjänsten för deras sätt att hantera upphovsrättsfrågan kring bilderna som delas. Det var en anledning till att jag själv inte riktigt bestämt mig för om jag gillar Pinterest eller inte. Riktigt hur illa det nya användaravtalet är, som träder i kraft den 6 april, hade jag dock inte koll på. Nu vet jag. Credd till Lotta Olsson och Karl Nilsson för den informationen. Läs gärna mer på Karl Nilssons blogg.

???

I mitt Facebook-flöde (via Göran Lindh) hittade jag i dag något som fick tårarna att börja rinna. Ni minns Paul Potts och Susan Boyle. Vi borde ha lärt av historien, men icke. När blyge och överviktige Jonathan och hans kompis Charlotte gör entré på scen i tv-programmet Britain's Got Talent är vi många som dömer dem - och i synnerhet Jonathan - på förhand. Vi blir offer för våra fördomar. Se själv!