Annons

Lils strösselkakor

Cirka 30 stycken. Det här receptet fick jag av min rara granne Lil för några år sedan, och det har redan etablerat sig som en favorit på många barnkalas och fikabord. Saltet i dem gör dem extra goda. Tillagningstid: 15 minuter + ugnstid.
Publicerad 3 maj 2019
Strösselkakor med en touch av salt.
Strösselkakor med en touch av salt.Foto: Olof Elm

100 g rumsvarmt smör

2 dl socker

Annons

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

färgglatt strössel till garnering

Rör smör mjukt ihop med socker och vaniljsocker.

Rör ner äggulan.

Blanda mjöl, bakpulver och salt för sig, och knåda sedan ihop en deg av alltihop.

Rulla degen till två lika långa rullar, ca 3 cm tjocka i diameter. Lägg rullarna i plastfolie och ställ i kylen en timme.

Annons

Sätt sedan ugnen på 175C, och dela varje rulle i 15 skivor.

Lägg 15 skivor var på två plåtar med bakplåtspapper, platta till skivorna lite och tryck fast lite strössel på varje kaka.

Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min. De ska knappt få färg.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons