Feature

Halloumipytt

Feature Artikeln publicerades
Kryddig tomatröra med sälta av halloumi.
Foto: Olof Elm
Kryddig tomatröra med sälta av halloumi.

Värmande och kryddig maträtt som får sälta av halloumi. Tidsåtgång: 30 minuter + eventuell tid i ugn. 4 portioner.

1 lök

1 grön eller röd paprika

2 pkt krossade tomater, totalt ca 1000 g

1 kruka färsk timjan

1 pkt chorizokorv, ca 300 g

1 pkt Halloumi, ca 200 g

Ca 1 msk olivolja

Sallad & bröd till servering

Hacka lök och paprika och fräs ett par minuter i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt krossade tomater och hackad timjan, låt koka upp medan du skär chorizon i små tärningar. (Ifall du köper den sortens chorizo som är rå bör du steka den innan du tillsätter den i tomatröran.) Koka samman allting på svag värme i ca 10 min, rör om då och då. Skiva under tiden halloumiosten och stek vid sidan av. Lägg på halloumiskivorna på tomatröran vid servering och ringa lite olivolja över alltihop. Servera med bröd och sallad.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.