Annons

Halloumipytt

Värmande och kryddig maträtt som får sälta av halloumi. Tidsåtgång: 30 minuter + eventuell tid i ugn. 4 portioner.
Publicerad 23 februari 2019
Kryddig tomatröra med sälta av halloumi.
Kryddig tomatröra med sälta av halloumi.Foto: Olof Elm

1 lök

1 grön eller röd paprika

Annons

2 pkt krossade tomater, totalt ca 1000 g

1 kruka färsk timjan

1 pkt chorizokorv, ca 300 g

1 pkt Halloumi, ca 200 g

Ca 1 msk olivolja

Sallad & bröd till servering

Hacka lök och paprika och fräs ett par minuter i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt krossade tomater och hackad timjan, låt koka upp medan du skär chorizon i små tärningar. (Ifall du köper den sortens chorizo som är rå bör du steka den innan du tillsätter den i tomatröran.) Koka samman allting på svag värme i ca 10 min, rör om då och då. Skiva under tiden halloumiosten och stek vid sidan av. Lägg på halloumiskivorna på tomatröran vid servering och ringa lite olivolja över alltihop. Servera med bröd och sallad.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons