Feature

Grillsås med fetaost och örter

Feature Artikeln publicerades
Foto: Olof Elm

6 portioner. Den här grillsåsen passar till allt du lägger på grillen, oavsett om det är kött eller grönsaker. Tidsåtgång: 10 minuter.

5 dl crème fraiche

1 paket t fetaost (150 g)

1 vitlöksklyfta

ca 0,25 dl olivolja

ca 15–20 strimlade basilikablad (går att ersätta med ett knippe timjan)

2 msk balsamvinäger

1,5 msk flytande honung

flingsalt

grovmalen svartpeppar

Lägg crème fraichen i en bunke. Smula ner fetaost, pressa ner vitlöksklyftan och rör ner olivoljan.

Strimla basilikabladen och tillsätt dem, balsamvinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.

För bästa resultat, gör gärna såsen några timmar (eller dagen innan) servering, så hinner smakerna sätta sig lite mer. Vid servering – häll över i en skål och dekorera med färska kryddor och lite nymalen svartpeppar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.