Feature

Elever och lärare bakom bröllopsvlogg

Kalmar Artikeln publicerades
Läraren Sara Setsson har tillsammans med eleverna Linn Svensson och Louise Karlsson har tillsammans med Juliette Liljås, Sabina Mogensen, Linnea Bolander och Kajza Sunesson som alla var på praktik när intervjun gjordes, gjort bröllopsvloggen One Upon A Time.
Foto: Mats Holmertz
Läraren Sara Setsson har tillsammans med eleverna Linn Svensson och Louise Karlsson har tillsammans med Juliette Liljås, Sabina Mogensen, Linnea Bolander och Kajza Sunesson som alla var på praktik när intervjun gjordes, gjort bröllopsvloggen One Upon A Time.

Bröllopsvloggen Once Upon A Time är den första av sitt slag i Sverige. Bakom videobloggen om allt som hör till ett bröllop står elever och lärare på Plusgymnasiets stylingprogram i Kalmar.

För den som går i giftastankar finns det en uppsjö av bröllopsbloggar, magasin och poddar. Renodlade bröllopsvloggar, videoblogg, har det varit sämre med tills för bara en vecka sedan då första avsnittet av bröllopsvloggen One Upon A time släpptes på Youtube.

Bakom bröllopsvloggen står eleverna Linn Svensson, Louise Karlsson, Juliette Liljås, Sabina Mogensen, Linnea Bolander och Kajza Sunesson från stylingsprogrammet på Plusgymnasiet i Kalmar. Tillsammans med sin lärare Sara Sethsson, som dessutom arbetar som stylist sedan många år tillbaka, har de gjort en videoblogg för att inspirera blivande brudpar.

Arbetet är en del av en specialkurs om frilansuppdrag och under arbetet med videobloggen har eleverna lärt sig allt från att planera till att intervjua och stå inför en filmkamera.

I bröllopsvloggen intervjuar eleverna olika personer inom branschen, som till exempel bröllopskoordinator, fotografer, frisörer, influencers, markeupartister och florister.

– Vi vill gärna lyfta fram lokala förmågor, men vi har även varit i Stockholm, Malmö och Göteborg och träffat människor som jobbar med allt som har med bröllop att göra, berättar Sara Sethsson.

11-12 avsnitt är planerade av bröllopsvloggen och avsnitten släpps varje söndag på Youtube.

– Vi har lärt oss mycket. I början var det pinsamt att göra intervjuer och man kände sig blyg och det var svårt att prata inför kameran, men det var en spärr som släppte efter ett tag, säger Linn Svensson.

Eleverna bakom bröllopsvloggen tar studenten till sommaren och arbetet med videobloggen har varit nyttigt för dem inför framtiden menar Sara Sethsson.

– En del av dem kommer kanske starta eget och då måste man kunna driva ett projekt själv, allt från planera till att sköta en deadline. Samtliga elever har vuxit supermycket under den här tiden.

Hur ser bröllopstrenden ut inför sommaren?

– Det är mycket cremefärgat, skirt och djupa ryggar på klänningarna. Buketterna är vildvuxna och yviga och bröllopstårtan dekorativ. Trenden är att man lägger fokus på helheten, alla delarna på bröllopet är lika viktiga. Dessutom gör man ett jippo av att fråga om någon vill vara brudtärna på ens bröllop och det pratar vi om i söndagens avsnitt, säger Sara Sethsson som själv ska stå brud i sommar.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.