Sammanhållning utöver det vanliga

Kalmar Artikeln publicerades

Klass R3:3b var en av de sista klasserna som tog studentexamen i Kalmar. Nu har de firat att det gått 50 år sedan de lämnade läroverket.

På bilden syns från vänster, bakre raden: Jan Tybergsson, Roland Svensson, Folke Lundstam, Kenny Petersson, Marianne Agelin-Skårstedt, Anders Thulin, Lars Gustafsson, Tommy Karlsson, Sonja Wikborg-Rooth och Lars Nilsson. Från vänster, främre raden: Marianne Andersson-Bjerleus, Ann-Margret
På bilden syns från vänster, bakre raden: Jan Tybergsson, Roland Svensson, Folke Lundstam, Kenny Petersson, Marianne Agelin-Skårstedt, Anders Thulin, Lars Gustafsson, Tommy Karlsson, Sonja Wikborg-Rooth och Lars Nilsson. Från vänster, främre raden: Marianne Andersson-Bjerleus, Ann-Margret "Ami" Ingvarsson-Bacher, Ann-Helene Johansson-Tauson, Jan Theander, Lena Berndtson-Mossberg, Sven Jönsson och Anders Samuelsson.

Den 9–11 maj 1968 tog R3:3b, som en av de absolut sista klasserna, studentexamen vid Kalmar högre allmänna läroverk. Fem av klasskamraterna har sedan dess varit Kalmar med omnejd trogna. De fem har blivit en självklar kommitté som planerat och bjudit in till återträffar, totalt tolv stycken, under åren som gått sedan examen.

Även om flera av klasskamraterna har haft många mil till Kalmar har träffarna varit välbesökta och uppskattade. Fredagen den 11 maj var det dags för 50-årsjubileum. 18 av 23 möjliga inledde firandet med lunch på Park Hermina i Kalmar. Därefter blev det en vandring till Länsmuseet och på vägen kunde Kalmarborna berätta om nyheterna i staden med bland annat Linnéuniversitetets byggnation i hamnen.

Den unika Sandbyborgutställningen på Länsmuseet studerades. För flera var detta något nytt och spännande. Klassen samlades sedan för bildvisning från åren tillsammans. Det blev många glada skratt och tillsammans hjälptes man åt att minnas gymnasietiden och alla träffarna därefter. På kvällen intogs middag på Kalmar Kött & Bar. Den goda stämningen fortsatte och alla var överens om att vi ska fortsätta träffas många år till.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.