Lena Lewander

Familj Artikeln publicerades
Lena Lewander blev 82 år gammal.
Lena Lewander blev 82 år gammal.

Vi Soroptimister har mist en älskad syster och kär vän. Lena somnade in den 13 augusti på S:t Görans sjukhus i Stockholm.

Beskedet kom oväntat och är svårt att ta till sig. Efter whipple-operation och konvalescenstid hade Lena kommit tillbaka till sitt vanliga aktiva liv. Hon deltog i Soroptimisternas årliga sommarlunch. Hon firade med familjen en namngivningsceremoni för ett barnbarnsbarn, ett barnbarns studentfest och två barnbarns bröllop, varefter hon plötsligt insjuknade i lunginflammation.

Soroptimisterna är ett internationellt kvinnligt nätverk som arbetar för flickors och kvinnors rätt, både globalt och lokalt. I Kalmar Soroptimistklubb har Lena varit en engagerad, positiv och levnadsglad syster ända sedan klubben bildades för 41 år sedan.

Lena hade under åren olika styrelseuppdrag, bland annat som sekreterare, klubbmästare och president. Inget uppdrag var henne främmande, inte ens ny teknik och de senaste åren var hon till exempel vår fenomenala webb-master. Hon försåg oss med digitala texter och foton från våra träffar till våra sociala media, något som vi alla uppskattade. Hon reste också gärna och knöt nätverk med andra Soroptimistklubbar i bland annat Tokyo och Paris.

Inför Lenas bortgång förenas vi Soroptimister i sorg och saknad, men också i fina minnen. Och nog minns vi alla Lenas goda kardemummakaka, som hon ofta bakade till våra träffar. Våra tankar går till barnen Annica, Agneta och Anders med familjer, som mist sin älskade mamma, mormor, farmor och svärmor.

Sov i frid.

Kalmar Soroptimistklubb genom Alva Lilja och Marie Torstensson