MP och L får lämna fullmäktige

Emmaboda Artikeln publicerades
Jette Lehrmann Madsen (MP) beklagar att partiet får lämna fullmäktige.
Foto: Peter Lejon
Jette Lehrmann Madsen (MP) beklagar att partiet får lämna fullmäktige.

Mycket talar för att Miljöpartiet får lämna fullmäktige. Detsamma gäller för Liberalerna.

Det är tvåprocentsspärr till kommunfullmäktige och Miljöpartiet fick på söndagen 1,9 procent av rösterna. Det är inte uteslutet att partiet kan få några röster till när poströsterna räknas på onsdag och torsdag, men som det såg ut på måndagen får partiet lämna kommunfullmäktige.

Liberalerna fick 1,6 procent av rösterna och det ska mycket till för att man ska kunna hämta in glappet på poströsterna.

– Resultatet visar på att snabba lösningar och enkla budskap är gångbara. Vi efterfrågar en långsiktig politik, men vi har inte lyckats driva fram våra frågor tillräckligt bra, säger Jette Lehrmann Madsen (MP).

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.