Louise Hoffsten till Algutsboda för välgörenhet

Algutsboda Artikeln publicerades
Louise Hoffsten gästar välgörenhetskonserten på lördag.
Foto: Pressbild, Pär Wickholm
Louise Hoffsten gästar välgörenhetskonserten på lördag.

På lördag blir det musik i Algutsboda. Det är för femte året i rad Emmaboda Rotary, tillsammans med Svenska Kyrkan bjuder in till välgörenhetskonsert. Artisten som besöker konserten i år är Louise Hoffsten.

Emmaboda Rotaryklubb är en ideell förening med omkring 40 medlemmar, som samlar in pengar till välgörenhet. Ett av deras största projekt är välgörenhetskonserten.

— Vi vill lyfta fram att det är 62 företag i Emmaboda Kommun som är med och sponsrar. De möjliggör välgörenhetskonserten, säger Mattias Carlsson, som sitter i klubbens konsertkommitté.

Det är sedan sommaren förra året föreningen planerat konserten. På konserten gästar alltid en artist, i år är det Louise Hoffsten som kommer att kompas av Claes Crona med band.

— Vi räknar med att det kommer att bli fullsatt på lördag. Det är helt gratis att gå in för kommuninvånarna, eftersom vi vill ge något tillbaka till bygden, säger Mattias Carlsson.

Förutom musik kommer även det avslöjas vad de insamlade pengarna kommer att gå till, av klubbens president Weronica Stålered.

— Pengarna kommer att gå till ett lokalt och globalt projekt. Det globala kommer föreningen Rotary Doctors stå bakom, säger Mattias Carlsson.