”Det är majoritetens ansvar att hitta lösningar”

Emmaboda Artikeln publicerades

Stefan Nyström (M) vidhåller att Maria Ixcot-Nilsson, ordförande i socialnämnden, har ansvaret för att presentera hur underskottet i socialnämnden ska hanteras.

Det har som bekant uppstått polemik mellan Nyström, som är vice ordförande i socialnämnden, och Maria Ixcot-Nilsson. Nyström vill få besked från majoriteten, genom Ixcot-Nilsson, hur man ämnar lösa underskottet i år som tros bli mer än 5,5 miljoner kronor.

– Maria Ixcot-Nilsson antyder att jag gör det här som ett valutspel, men redan i juni efterfrågade jag besked i tidningen. Majoriteten har röstat igenom sin budget och man röstade ner vår. Därför har de ansvaret för att presentera en lösning på det ekonomiska problemet, säger Stefan Nyström.

Maria Ixcot-Nilsson var i juni bortrest och återkom till Emmaboda i början av augusti. Hon svarade inte på kritiken när det begav sig.

– Om inte Maria kunde svara på kritiken i juni borde någon av hennes partikamrater ha kunnat göra det. Det borde ligga i majoritetens intresse att ta ansvar för sin budget och för sina beslut. Det är inte bara Maria Ixcot-Nilsson som ska svara på det, men hon måste ta initiativet.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.