Klubbstuga började brinna – polisen utreder mordbrand

Emmaboda Artikeln publicerades

Räddningstjänsten fick rycka ut till en klubbstuga efter att det börjat brinna. Nu meddelar polisen att man utreder ärendet som mordbrand.

Strax efter klockan tolv natten till fredag kom ett larm om en brand på Idrottsgatan i Vissefjärda i Emmaboda kommun.

– Det har rört sig om en fullt utvecklad brand och räddningstjänsten har varit på plats och släckt den, säger Jakobine Fredrikskov, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen.

Även polisen har haft patruller på plats och under natten har man kommit fram till att branden kan ha varit anlagd.

– Vi har upprättat en anmälan gällande mordbrand då det har börjat brinna på sådant sätt att vi misstänker att den kan ha varit anlagd. Platsen är nu avspärrad och vi kommer att göra en teknisk undersökning på platsen, säger Anders Olsson inre befäl på polisen i Kalmar.

Branden ska enligt Olsson ha startat på altanen till klubbstugan, därefter ska den ha spridit sig till en av husväggarna.

– De har lyckats rädda stora delar av huset men utifrån de bilder jag sett är altanen och en av väggarna brandskadade.

Det var andra branden i närområdet på kort tid. För några dagar sedan totalförstördes en byggnad på Törestorps camping i en våldsam brand.

– Än så länge kan vi bara spekulera men vi tittar självklart på ett eventuellt samband med branden på badplatsen, säger Robert Loeffel, presstalesperson på Polisen region Syd.

Polisens tekniker kommer kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen, men det var på fredagsmorgonen oklart när den blir av.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.