Annons

Granola med kardemumma och kanel

1 plåt. Egenrostad granola att toppa yoghurten med. Gillas även av kräsna små barn. Tillagningstid: ca 10 minuter plus tid i ugnen.
Publicerad 20 april 2018
Rosta egen granola.
Rosta egen granola.Foto: Olof Elm

1 tsk kardemummakärnor, mortlade

1 msk kanel, mald

Annons

1,5 dl hackade, blandade nötter

0,75 dl pumpakärnor

0,75 dl solroskärnor

4 dl rågflingor

7 dl havregryn

1,5 dl vatten

0,75 dl solrosolja

0,5 dl lönnsirap

1,5 dl russin

Sätt ugnen på 175C. Mortla kardemummakärnorna och lägg dem i en bunke ihop med kanelen. Grovhacka och häll ner nötterna och tillsätt pumpakärnor, solroskärnor (har du bara en sort hemma, ta dubbelt av den) rågflingor och havregryn. Smörj en långpanna med olja (alternativt klä den med bakplåtspapper) och bred ut blandningen däri. Blanda ihop vatten, solrosolja och lönnsirap, och ringla över grynen. Krama in vätskan med händerna. Det gör inget om det bildas klumpar, det ger bara extra crunch. Sätt in formen i mitten av ugnen i 30 minuter. Rör om i granolan var tionde minut. Blanda i russinen när müslin svalnat, och förvara i lufttät burk.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons