Myten om den restriktiva migrationspolitiken

Debatt Artikeln publicerades

Migrationspolitik

Myten om den restriktiva migrationspolitiken är just en myt. Migrationsverkets senaste prognos från juli 2018 visar att vi fortfarande har en mycket stor invandring. Bara under det första halvåret 2018 fick drygt 66 000 personer uppehållstillstånd.

Myndighetens prognos för 2018-2021 säger att drygt 300 000 personer kommer att söka uppehållstillstånd som asylsökande eller anhöriga. Att det leder till ökad belastning på vårt välfärdssystem inser alla. Om vi ser tillbaka på innevarande mandatperiod 2015-2018 blev statens nota för asylinvandringen 212 miljarder kronor. Kostnaderna för försvar och krisberedskap för motsvarande period var 201 miljarder kronor. Rättsväsendet (polis, domstolar, kriminalvård o rättsväsende) kostade 173 miljarder kronor. De 212 miljarder kronor är dock bara statens initiala kostnaderna för asylmottagandet.

Utredningar visar att varje flykting betalar in 2-3 miljoner kronor mindre i skatt än vad de kostar välfärdsstaten. Till dessa kostnader tillkommer alla kostnader på kommunala nivåer som skola, omsorg sjukvård mm.

Den oansvariga migrationspolitiken rullar på och dränerar välfärden alltmer. Alla förstår att ytterligare 300 000 nyanlända, dvs en ökning som motsvarar 4,5 ggr mer än Kalmars folkmängd blir en kraftig belastning på alla nivåer i samhället. Ökad press på vår sjukvård och vår sociala välfärd, bostadsförsörjning mm. Man kan kallt räkna med en otryggare utveckling och ökade skattebördor.

Nuvarande regering (och den förra) har under hela mandatperioden dolt och ljugit om kostnaderna för migrationspolitiken. Man har diffust pratat om att det är lönsamt på sikt mm. Som pricken över i:t är den s k gymnasielagen, som ger 9 000 afghaner möjlighet till uppehållstillstånd trots att de fått avslag på sin asylansökan. Bara den "reformen" kostar minst 3 miljarder kronor.

Ordning och reda i asylpolitiken ska det vara säger regeringen. Men i stället har vi fått oordning och oreda av sällan skådat slag. Sverige behöver en restriktiv migrationspolitik på riktigt!!

Curt Gustafsson, SD i Kalmar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.