Låt familjen Park stanna i Sverige

Debatt Artikeln publicerades

Familjen Park

Har just satt in ett belopp till den insamling som är igång för att hjälpa familjen Park i Fågelfors under tiden den bedrövliga tillståndsprövningen inom familjen pågår. Familjen tappar ju inkomst då mannen inte får arbeta under tillståndsprövningen! Trots att han till synes behövs på sin arbetsplats.

Pappan i familjen, som funnits här i tio år måste nu förnya sitt uppehållstillstånd. Men hans ansökan kan inte behandlas då den inte kan styrkas med ett gällande pass. Mannen har inte och har aldrig haft ett pass. Anledningen är att han flytt från Nordkorea och där får inte alla ett pass. Särskilt inte om de rymt och levt utanför landet i många år.

Migrationsmyndigheten kräver ett pass och inget annat som enda identitetsbevis! Jag skulle tro att mannen har ett körkort då det finns en bil familjen. Det duger inte. Det duger säkert inte heller att ett flertal inneboende i Fågelfors kan intyga vem mannen är. I Sverige duger sådant exempelvis när man röstar och inte har körkortet med sig. Då räcker det med körkort eller att någon i rummet som har sitt körkort med sig kan identifiera den som skall rösta. Då behövs inget pass! Så varför skulle det som gäller vid en viktig valröstning inte kunna duga i fallet Park?

Nog måste väl regeringen i ett sådant här ärende ha makt och rätt att gå in och ta över en myndighets beslut om detta i praktikens tecken är helt oacceptabelt och som dessutom stöttas av någon som sitter i riksdagen. Det är dags nu!

Jag uppskattar politikern Anders Åkessons arbete att hjälpa till i frågan. Hoppas att hans insatser från sin plats i riksdagen räcker till för att lösa frågan.

Löjets tecken lägger sig ibland över oss. Just nu är vi under ett sådant tecken. Jag trivs inte där!

Rolf B Bertilson, debattör.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.