Johan Persson visar prov på maktfullkomlighet

Thoralf Alfsson (SD) ,

Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson har på nytt visat prov på sin maktfullkomlighet inom kommunpolitiken i Kalmar. Fastighetsköpet av Kolbodagården för åtta miljoner kronor med syftet att öppna ett boende för 30 ensamkommande barn är ännu ett exempel på hur den kommunala demokratin åsidosätts. När den delegation som kommunalrådet Johan Persson fått av kommunstyrelsen på 6,7 miljoner kronor inte räckte till körde Johan Persson istället affären vid sidan av de förtroendevalda församlingarna.

Kalmarhem förvärvade istället fastigheten i november 2015. I Kalmarhems styrelseprotokoll från den 19 november kan man läsa följande. Förvärvet syfte är att vidareförsälja fastigheten till Kalmar kommun när kommunens beslut vunnit laga kraft.

Problemet är bara att den 19 november 2015 fanns det inte något beslut som kunde vinna lagakraft. Det var först vid kommunfullmäktige den 25 januari 2016 som ett beslut om förvärv av fastigheten togs, ett beslut som inte vinner laga kraft förrän tidigast tre veckor efter beslutet.

Sverigedemokraterna yrkade avslag på beslutet då vi anser att det inte innebär någon besparing i kostnader för kommunen. Utan kommunen riskerar snarare att inom en ganska snar framtid stå med en fastighet som man inte har något behov av. I debatten hävdade flera från majoriteten att fastigheten kunde vara bra att ha för annan verksamhet om antalet ensamkommande barn minskar. Ett mycket märkligt argument i mina öron.

Kalmar kommun har under flera år lagt ut sparbeting på alla förvaltningar. Sparåtgärder som sträcker sig fram till 2017 i de kommunala verksamheterna. Socialnämnden har till exempel tagit beslut på att lägga ut alla personliga assistenter på ett privat företag och därigenom spara sju miljoner kronor. Framförallt genom att anställningsavtalen försämras för de anställda. Sann socialdemokratisk och vänsterpartistisk politik. Sverigedemokraterna har även sagt nej till denna besparingsåtgärd.

Jag konstaterar bara att när det gäller vård, skola och omsorg skall det sparas, sparas och sparas. När det däremot gäller invandring, asylsökande och ensamkommande barn finns det uppenbarligen hur mycket pengar som helst inom kommunen och staten.

Johan Perssons anhängare kallar det säkert för ett pragmatiskt agerande. Jag kallar det för maktfullkomlighet och respektlöst mot de folkvalda församlingarna. Johan Persson kör helt enkelt över hela den demokratiska ordningen som vårt samhälle bygger på. När det passar honom!

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.