En krokig Linnéresa för MP

Debatt Artikeln publicerades

Replik på debattinlägg om Linnéuniversitetet av Jonas Löhnn (MP). Prästen och politikern Jonas Löhnn skriver i lördagens debattsida ”att bara Miljöpartiet tar invändningarna mot att förvisa Linnéuniversitetet till Ölandshamnen på allvar”.

Om jag vore Jonas Löhnn skulle jag fundera mera på åttonde budordet som säger:
Du skall inte bära falsk vittnesbörd mot din nästa.
Miljöpartiet har bytt fot ett antal gånger när det gäller placeringen av Linnéuniversitetet, beroende på om man ingått i majoriteten eller inte. I december 2009 röstade Miljö­partiet för en fortsatt utredning med en placering av Linneuniversitetet vid Ölandshamnen och Elevator­kajen. Något som Jonas Löhnn till och med yrkade på enligt protokollet.
I april 2011 röstade tre av fyra Miljöpartister för en fortsatt utredning och placering vid Ölandshamnen. Jonas Löhnn hade då bytt fot i frågan men Anna Thore, Patrica Vildenfors och Jessica Rydell, alla miljöpartister, röstade för ett stadsintegrerat universitet vid bland annat Ölandshamnen.
Sverigedemokraterna har i alla voteringar röstat nej till en placering av Linneuniversitetet vid Ölandshamnen och istället förordat Brofästet (Kalmar nyckel) i kombination med att vara kvar vid Malmen. Den i vårt tycke enda logiska och ekonomiskt försvarbara lösningen men ändå stadsnära.
Samma sak gäller Gota Medias planerade mediehus. Där har också Miljöpartiet haft svårt för en konsekvent linje, att bevara ett grönområde med stort kulturhistoriskt värde.
Uppenbarligen är politiker och präst ingen bra kombination för Jonas Löhnn! Åtminstone inte om man ska hålla sig till en sann historie­beskrivning. Frågan är om vi sett slutet på Miljöpartiets krokiga Linnéresa i Kalmar kommunfullmäktige eller om den kommer fortsätta när det är dags för nästa votering i kommunfullmäktige.
Sverigedemokraterna står däremot fast vid sina beslut och ser fram emot en ny namninsamling som vi gärna stöttar om initiativtagarna så önskar.

Thoralf Alfsson, Micael Foghagen och Lars Rosén, SD i Kalmar