Debatt: "Våga satsa mer utanför centrum"

Debatt ,

i debatt om kommunala satsningar i Kalmar, tidigare inlägg 17 och 25 januari.

Man känner sig ödmjuk när alla fyra kommunalråden i majoriteten besvärar sig att skriva ett svar. Riktigt rolig och så bra att ni läst vår budget. Vi la 45 tilläggsyrkanden till budgeten 2018 men fick inte genom ett enda. Till exempel sa ni nej till att lägga fyra miljoner extra på skolmaten.

Det är sant att det har gjorts satsningar i ytterområdena men när man måste gå så långt tillbaka som till en förskola byggd 2014 blir det lite långsökt och satsningarna i framtiden lyser med sin frånvaro.

Att skriva ett så långt debattsvar utan att svara på de två frågor vi hade, är nästan imponerande.

Nu kommer Skanska att öka volymen i sin bergtäkt, med 4 gånger. Hur gör ni med de barn som ska dela vägbanan med dessa tunga lastbilar? Ska det byggas en trottoar till dem som behöver ta sig till skolan eller bussen? Som det är nu, är det potentiellt livsfarligt att gå ut efter den smala vägen.

Vi tolkar det som samtycke, när ni är tysta, till att Rockneby IK, får en tränare finansierad av Kalmarhem. Återigen, vi blir glada av er generositet och framsynthet när ni ser till att det kanske, någon gång, i framtiden även blir elitfotboll i vår by.

Linda Emma Kotanen (SD), Kalmar

Mika Kotanen (SD), Kalmar

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.