Christian Gustafsson

Storbråk på Kikebogatan

Christian Gustafsson

Ilkka Hoffren är en störtskön snubbe. I dag satt den förkylde Stjärnankeepern i presskuren när Stjärnan slog Otterbäcken.

– Hjälp mig med OT-stjärnan, Ilkka, sa Bananen.

Ilkka mumlade något om "maaalfakten har farit pra", varpå jag påminde honom om att det inte är bra för konkurrensen att välja målvakten som ersätter honom.

– Nä, just det, ta nån annan, sa Ilkka illmarigt.

Förra säsongen spelade flera matcher med brutet finger.

Som sagt, skön lirare.

* * *

Jag var ledig och bara nere i presshytten och vände. Skulle egentligen träna. Springa en mil på löpbandet. Men när jag kom till Nautilus var det stängt och bommat. Åkte till nya Stinsen och köpte pizza i stället. Nån intressant "allt-kött-vi-kan-uppbringa"-variant med all sås på ena sidan och allt kött (kebab, gyros, oxfilé, fläskfilé, skinka) på andra.

Den får tre starka CCC av fem möjliga. God, men aningen too much.

* * *

Marcus Kristoffersson var på väg till Oskarshamn i höstas. Jag minns inte om det var han eller IKO som nobbade i slutändan, men hur som helst har han gjort fem poäng på fem matcher i Örebro nu.

* * *

På tal om Bananen. Han fyllde 25 år i går. Stort grattis. Överst på önskelistan enligt säkra källor: ett gymkort.

* * *

Om OAIK haft det manskap de har på sina träningar just nu skulle de inte tappa många poäng i trean.

* * *

Inte för att jag bryr mig, men Wii-bowling är inte min grej. Har fått stryk av Anna gång på gång hela kvällen. Fan. Det kvittar vad jag gör, jag missar ändå. Och hon slår strikar. Fan, fan, fan, som Thåström skulle ha sagt.

* * *

Togo-attacken i Angola måste vara en av de mest makabra och tragiska nyheterna på länge. Kabinda-enklaven är kort och gott inte en plats att förlägga en semester till.

Fotbollen kommer givetvis i en helt annan dager när sådant här händer, men om vi ändå ska gissa lite så känns det som att Elfenbenskusten (Drogba från Chelsea, Yaya Touré från Barcelona, Kolo Touré från Manchester City, Eboué från Arsenal, Kalou från Chelsea) och Mali (Keita från Barcelona, Kanouté från Sevilla, Diarra från Real Madrid och Sissoko från Juve) är två starka finalkandidater.

* * *

Tragik på lägre nivå: en nyhetsbyrå rapporterar nu på lördagskvällen att det varit gängbråk på min gamla hemgata, Kikebogatan.

Man blir ledsen.

* * *

Arsenal–Everton 2–2!

* * *

Birmingham–Man U 1–1!

* * *

Lite utsocknes, men ändå. Motalas Muhammed Abdulrahmans cykelspark mot Boren i Östgöta innefotbollcup måste vara ett av de snyggare inomhusfotbollsmålen man sett:

* * *

Nu: Yeasayer och The Soft Pack. Tydligen 2010 års två bästa plattor.