Christian Gustafsson

Matt Ryan nära Västerås

Christian Gustafsson Artikeln publicerades

Här har ni lite allsvenskt skvaller:

? Västerås jagar Matt Ryan. Ni vet kanadaengelsmannen som var ohyggligt nära IK Oskarshamn för någon månad sedan (IKO valde i stället David "The Tourist" Rodman då Ryan benhårt vägrade sänka sina ekonomiska krav).

Inget är klart mellan Vik och Ryan, men en källa med god insyn säger att parterna kommit långt i förhandlingarna.

? ? ?

? Det har snackats om att Mark Hurtubise ska bli EU-passare.

Det ska han inte.

Han vill, men hittar helt enkelt inga holländska mormödrar att luta sig mot. Och det är ett problem för honom.

Efter att ha tvekat för länge/tackat nej till bland andra Tingsryd, IKO, Almtuna och Troja står han nu utan klubb och det känns ju lite konstigt att en allsvensk 40-poängare inte har någon klubb, men uppenbarligen har hans agent sumpat det. Nu lutar det – sedan alla större ligor stängt dörren – starkt åt att han hamnar nånstans i den södra ettan.

Galet överkvalificerad, givetvis, och gissningsvis landar det på ett halvårskontrakt. Troligen i Karlskrona eller Mörrum. Tanken är nog sedan att han ska kunna spela allsvenskt efter jul.

Varför inte i IKO, som då kanske har McGrath på dubbelpass?

Det sista en ren spekulation, men en kittlande tanke.

? ? ?

? Evan McGrath däremot, han h-a-r ju en holländsk mormor, och jobbar stenhårt på att bli dubbelpassare. Hans advokater (plural, notera – plural!) jobbar på det just nu, men det lär ta ytterligare några månader innan det eventuellt blir klart.

? ? ?

? Mer Västerås. Klubben är långt i från nöjda med David Lundbohm så här långt. Allegedly har hans sommarträning hemma i Minnesota mest bestått av att vända flintaraketer och lossa Bud-korkar.

? ? ?

?Tom Linder satt på läktaren när Växjö slog Espoo Blues. Det ska dock inte tas som ett tecken på att han är i den värsta farozonen. Långe Linder har enligt de som följer Växjö gjort en riktigt bra försäsong.

? ? ?

Ungefärlig skadeprognos. Torsdagsfärsk. Enligt Fredrik Söderström (som gärna tar i lite i överkant för att bli positivt överraskad):

Andreas Valdix – tre veckor.

Mikael Lidhammar – två veckor.

? ? ?

?Roger Jönsson säger att IKO bara ska ha in ett backelitserielån. Det är nog spel för galleriet. Vad jag hört finns det långt gångna planer på att värva in även ytterligare en ”riktig” back.

Externa stålar – utanför budgeten, alltså – ska vara någorlunda säkrade. Frågan är bara vad som finns på marknaden? Känns som ytterligare något utländskt, i så fall.

Samtidigt kanske Jönsson avvaktar helgens båda försvarsinsatser innan han agerar.

Personligen tycker jag att Jonas Lennartsson hade varit precis vad den här talangsprängda kindergardenbacklinjen behövt. Därtill billig och någotsånär på karriärens topp. Jag skulle vilja säga att han var en av IKO:s bästa backar förra säsongen.

Det vet jag fler som tycker, Lennartsson är ingen man saknar förrän båset är tomt.

Sägs från IKO-håll att han inte var riktigt sugen när det var på tapeten i somras, samtidigt har han skrivit på för Västervik nu och kommer pendla dit för division 2-spel.

Då är man ändå lite hockeysugen.